-->

Anti-SARS-CoV-2

English Slovenian

V laboratoriju Adria lab vam nudimo kvantitativno serološko testiranje za dokazovanje prisotnosti protiteles IgG proti S proteinu novega koronavirusa SARS CoV-2.

Kakšen je namen testiranja?

Testiranje je namenjeno dokazovanju prebolele okužbe s SARS-CoV-2 ali ugotavljanju nastanka protiteles po cepljenju.

Kaj nam test pove?

Test temelji na dokazovanju prisotnosti protiteles IgG v krvi, ki se praviloma razvijejo po okužbi ali po cepljenju. Če so v krvi prisotna protitelesa pomeni, da je človek prišel v stik z virusom ali je bil cepljen.

TEST NE POKAŽE TRENUTNE OKUŽBE Z VIRUSOM, ZATO NI PRIMEREN ZA PRESTOP MEJE ALI SKRAJŠANJE ODREJENE KARANTENE.

Kdaj na testiranje?

Testiranje se lahko opravi kadarkoli po preteku najmanj 4 tednov od okužbe. Testa ne opravljamo v primeru znakov akutne okužbe (vročina, kašelj, nahod, težko dihanje, utrujenost in drugo). Med akutno okužbo je namreč najprimernejši test odvzem brisa nosno-žrelne votline, glede katerega priporočamo posvet z osebnim zdravnikom.

Rezultati testiranja

Rezultat je podan kvantitativno v mednarodnih enotah.

Negativno: V vašem vzorcu krvi nismo dokazali specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2 (povzročitelju COVID-19), kar pomeni, da do odvzema vzorca okužbe z virusom SARS-CoV-2 najverjetneje niste preboleli ali niste bili cepljeni.

Znano je, da ima 20-40% okuženih s SARS-CoV-2 v prvih tednih po okužbi (zlasti v primeru brezsimptomne ali blage/zmerne bolezni) v krvi nemerljivo količino specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2.

V primeru prisotnosti kliničnih znakov, ki bi lahko nakazovali COVID-19 (vročina, mrzlica, bolečine v mišicah, boleče žrelo, kašelj, težko dihanje, izguba voha/okusa, bolečine v prsnem košu) nemudoma kontaktirajte svojega osebnega zdravnika, da vas napoti na PCR testiranje iz brisa nosnega dela žrela.

Pozitivno: V vašem vzorcu krvi smo dokazali protitelesa proti virusu SARS-CoV-2 (povzročitelju COVID-19), kar pomeni, da ste v preteklosti prišli v kontakt z virusom SARS-CoV-2 ali so se protitelesa razvila po cepljenju.

Virus SARS-CoV-2 poznamo šele kratek čas, zato še vedno ni znano, koliko časa bodo protitelesa proti virusu SARS-CoV-2 prisotna v vaši krvi in ali je možna ponovna okužba kljub trenutni prisotnosti specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2.

Pozitiven izvid testa za dokazovanje protiteles proti SARS-CoV-2 ne nadomesti potrdila o prebolevnosti, ki ga lahko izda le zdravnik. 

Vrednosti, izmerjene na analizatorjih različnih proizvajalcev, med seboj niso primerljive.

CENA PREISKAVE: 25,00 EUR (+ odvzem 2,50 EUR)

=> Po preboleli okužbi Covid-19 priporočamo naslednje krvne preiskave za spremljanje zdravstvenega stanja: PREISKAVE PO COVID-19.

     

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.