-->

Celiakija

English Slovenian

Gluten in celiakija

Celiakija je kronična sistemska avtoimuna bolezen, ki najpogosteje prizadene tanko črevo in je posledica preobčutljivosti na gluten. Povzroči lahko okvaro sluznice tankega črevesa, kar ima za posledico zmanjšano funkcijo črevesa in motnje v absorpciji hrane. Simptomi bolezni so izredno raznoliki, pogosto nespecifični, zato je bolezen pri nekaterih osebah prikrita, saj se ne kaže s tipičnimi znaki in ljudje težave sprejmejo kot del svojega življenja. Med najbolj pogoste simptome uvrščamo: driska ali zaprtje, bolečine in krčev trebuhu, napenjanje, utrujenost, nihanje razpoloženja, glavoboli, slabokrvnost, bolečine v kosteh in sklepih, izguba teka, hujšanje in težave s kožo.

Sum na celiakijo potrdijo krvni testi, ki dokažejo prisotnost določenih protiteles. V primeru težav, ki nakazujejo na preobčutljivost na gluten poskrbite zase in se testirajte.

V sodelovanju s partnerskim laboratorijem vam nudimo preiskavo za dokazovanje protiteles za celiakijo tudi pri nas.

CENA PREISKAVE: 80,00 EUR

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.