-->

Postopek vzorčenja

English Slovenian

Pred odvzemom krvi

V našem laboratoriju lahko hitro in na enem mestu opravite različne laboratorijske preiskave. Za obisk se ni potrebno naročiti. Pri vhodu v laboratorij vzemite listek s številko in vstopite na sprejem, ko ste na vrsti. Zabeležili bomo vaše ime, priimek in datum rojstva, za kar bomo potrebovali vaš osebni dokument, ter seznam želenih preiskav. V primeru določenih preiskav bomo potrebovali še dodatne podatke, zato je dobro, da imate s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja.

Če vas pošilja zdravnik, ki sodeluje z nami, potrebujete njegovo napotnico z žigom, vašimi podatki in označenimi preiskavami.

Preverili bomo tudi vaše upoštevanje priporočil o pripravi na odvzem.

Odvzem krvi

Odvzem krvi opravlja strokovno usposobljeno osebje s certifikatom za flebotomijo po priporočenem postopku za odvzem venske krvi.

Na odvzemnem mestu bomo ponovno preverili vašo identiteto, vas namestili na stol za odvzem in odvzeli potrebno količino krvi. Vedno uporabljamo sistem zaprtega načina (vakuteinerski sistem) za odvzem krvi, s katerim zmanjšamo možnost okužbe na minimum in odvzamemo primerno količino krvi.

Če vam med samim postopkom odvzema začne šumeti v ušesih, postane slabo ali kakorkoli drugače neprijetno, nam to takoj povejte. Le tako bomo lahko pravočasno ukrepali in preprečili morebitne posledice.

Po odvzemu krvi

Tampon si pritiskajte na mesto vboda vsaj še 5 minut po zaključenem odvzemu oziroma toliko časa, da se krvavitev popolnoma zaustavi. V nasprotnem primeru lahko pride do nastanka podplutbe.

VIDEO: Priprava na odvzem krvi

Način odvzema vzorca blata pomembno vpliva na rezultate njegove analize. Preberite si na kaj vse morate biti pozorni.

Način odvzema vzorca urina pomembno vpliva na rezultate urinske analize. Preberite si na kaj vse morate biti pozorni.

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.